Новини
Суспільство

Двоє неповнолітніх хмельничан відбуватимуть покарання за грабежі

Державними обвинувачами Хмельницької місцевої прокуратури у суді доведено вину двох неповнолітніх, які спільно вчинили в обласному центрі грабежі.

Встановлено, що у січні минулого року, перебуваючи на зупинці громадського транспорту в стані алкогольного сп’яніння, молодики підходили до містян з вимогою купити для них пива та цигарок. Коли один із перехожих відмовився – здійснили на нього напад та почали наносити удари, відібравши при цьому мобільний телефон, куртку та светр.
 Інший випадок грабежу стався вже у березні 2016 року. Під час розпивання спиртного вдома у свого знайомого зловмисники побачили у нього мобільний телефон, яким відразу ж захотіли заволодіти. Реалізовуючи свій задум, дочекавшись коли потерпілий вийде на вулицю, вони напали на нього. Від нанесених ударів хлопець втратив свідомість, а правопорушники забрали його телефон та втекли з місця події.
Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк, за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна, поєднане з насильством, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб) Хмельницьким міськрайонним судом неповнолітніх засуджено до покарання у виді 4 років 3 місяців позбавлення волі.
Вирок суду набрав законної сили.
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Адміністратор сайту