Новини
Події

На Хмельниччині горять поля

На Хмельниччині триває зернозбиральна кампанія і вже не перший рік головною проблемою під час жнив є спалювання стерні на полях. Як не прикро констатувати, але деякі аграрії області почали спалювати пожнивні рештки на полях.

Так, 03 серпня цього року під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) на території Камянець-Подільського району, працівниками Держекоінспекції у Хмельницькій області був виявлений факт спалювання стерні зернових культур на земельній ділянці Голосківської сільської ради загальною площею 0,740 га. На місце події були викликані працівники ДСНС в Хмельницькій області та складено акт обстеження земельної ділянки. З метою притягнення винних осіб до відповідальності, матеріали по даному факту будуть передані до органів Національної поліції в Хмельницькій області.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області вкотре нагадує, що за дотримання пожежних норм під час збирання врожаїв керівники агропідприємств несуть як адміністративну (ст..77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення: від 170 грн. до 17000 грн.) так і кримінальну відповідальність в разі причинення тяжких наслідків (ст..245 Кримінального Кодексу України: обмеженням волі на строк від двох до п’яти років. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років).

 

Автор: Адміністратор сайту