Новини
Події

Звуки. Зброя. Затримання. У Хмельницькому відзначили День Національної поліції

У п’ятницю, 4 серпня, по обіді, у парку ім. Т. Шевченка розгорнулося ціле поліцейське містечко. Тих хмельничан, які не знали про свято, приваблювали звуки музики – поліцейський оркестр Police Big Band майже три години розважав присутніх виконанням різноманітних музичних творів. А далі у парку було чимало такого, що змушувало перехожих зупинятися та роздивлятися. Щоправда, аж надто багато людей у парку не було – чи то спека завадила познайомитися з роботою копів зблизька, чи то погана поінформованість містян. Дехто, заходячи в парк або виходячи з нього, обережно перепитував: «А що там відбувається?»

Охоронні системи, пістолети та автомати, снаряди, гранати та міни, засоби захисту, криміналістична лабораторія на колесах, сервісний центр, патрульні авто та багато іншого цікавого можна було побачити на майданчику біля пам’ятника Кобзарю. Молоді хмельничани селфилися з поліцейськими, дітлахи юрмилися біля зброї – брали в руки пістолети та автомати. І не лише дітлахи, дехто з дорослих також одягався в бронежилет та каску і брав до рук автомат.

Найжвавіша публіка зібралася біля службових собак. Там була найпопулярніша зона селфі – дітлахи обіймали величезних вівчарок та лабрадора, матусі їх фотографували, а собаки терпляче позували. А показовий виступ – затримання злочинця у різних ситуаціях, зібрав найбільше глядачів.

Молоді поліцейські, яких того дня у парку було чимало, розповідали, що прийшли у професію заради того, аби змінити країну на краще, ділилися подробицями свого професійного життя та терпляче відповідали на різноманітні запитання журналістів та хмельничан.

На жаль, обіцяний у програмі турнір з армреслінгу не відбувся через те, що найсильніший патрульний, чемпіон Сергій Піменов не зміг приїхати на свято. Напевно, це змагання також було б одним з найзахоплюючих того дня.

Автор: Адміністратор сайту