Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому проведуть обговорення умов конкурсу перевізників

У Хмельницькому стане більше великогабаритних пасажирських транспортних засобів. З їх появою має зменшитися кількість невеликих маршрутних автобусів і залишаться вони на маршрутах у віддалених мікрорайонах міста. Це одна з головних умов конкурсу перевізників. Перейматися проблемою оновлення транспорту на міських вулицях мали б саме перевізники, але нові автобуси дорогі і не кожен перевізник може витратити такі кошти на придбання нових транспортних засобів. До слова, навіть вітчизняні великі автобуси коштують приблизно 1 мільйон гривень. Однак на конкурсі перевагу все ж будуть мати ті перевізники, які візьмуться за рік оновити свій рухомий склад. Ті, хто вже перевозить містян у великогабаритних автобусах, можуть без перешкод робити це і наступні три роки.

Якість надання транспортних послуг залежить не тільки від класу транспортного засобу, а й від чіткого дотримання часових інтервалів руху громадського транспорту. З метою контролю роботи автобусів на маршрутах планується оснастити усі автобуси GPS-навігаторами. У центральній частині міста перевагу віддадуть електротранспорту. На другому місці – автобуси великої місткості і тільки потім – середньої.

11 серпня о 17.00 у міському Будинку культури відбудеться обговорення  порядку та умов майбутнього конкурсу за участю перевізників, управлінців і пасажирів. Як обіцяють організатори обговорення, планують прописати права і обов’язки усіх сторін. Зокрема, щоб мати можливість перевозити пасажирів, перевізники повинні хоча б частково оновити свій автопарк, офіційно працевлаштувати водіїв та мати у своєму штаті медика і механіка.

Конкурс планують провести в кінці жовтня.

Докладніше у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Алла Самойленко