Новини
Події

Трохи Грузії і Італії у середмісті Хмельницького

Минулої суботи, 5 серпня, у Хмельницькому без пафосу та шуму відкрився смачний заклад з назвою давнього римського міста Діоскурі. Розташувався він   на вулиці Проскурівський, навпроти Вічного вогню. Спеціалазація ресторану – грузинська та італійська кухня.

У перший же день ми вирушили на дегустацію тутешніх страв. Для проби взяли бадріджані (рулетики із баклажанів з бринзою та горіхами), суп із цвітної капусти з вяленими томатими (ну просто фантастичний) та хачапурі по-імеритинськи. Не обійшлося без проби іще не виставленої в меню курки сациві (скоро-скоро і ви її там зможете попоїсти, повірте – пальчики оближеш!). Презентом від закладу був свіжоприготовлений тархун ( варто спробувати обов’язково).  Страви гарно оформлені, персонал надзвичайно привітний. Інтер’єр ненав’язливий,  у світло-сірому тоні.

У меню ми також знайшли грузинське пхалі – це коли буряк, чи шпинат, чи квасоля змішуються з кінзою, грецькими грріхами та іншими приправами . Суп харчо , свинячі реберця у гранатовому соусі , хачапурі по-аджарськи , люля-кебаб та ще багато іншої смакоти. Перелік страв буде постійно поповнюватися. Для любителів італійської кухні в “Діоскурі” приготували різні піци – ну як же без них, салати капрезе та з мушлями та руколою , а ще закуску вінетто тонато (це коли замариновану телятину заливають соусом із тунця – цікава гра смаків!)  тощо.

Гасло нового ресторану – смак культури через століття! Гадаю, його треба спробувати хмельничанам і гостям міста!

Тетяна Гречана для “Хмельниччини туристичної”

Автор: Алла Самойленко