Новини
Суспільство

Хмельницьким руферам перекриватимуть шлях до небезпечних розваг

Мода на селфі тримається не один рік і явище це неоднозначне. Від загалом зрозумілого бажання зробити фото на згадку чи для друзів до готовності ризикувати здоров’ям і життям заради того, щоб викласти у мережі вражаючі фото на висоті чи на цікавому фоні –  це селфі. От тільки не завжди все закінчується добре. Поліція Хмельниччини повідомляє про те, що два тижні тому молодик заради фото опинився на вагоні поїзда, де отримав удар електрострумом.  Об’єкт режимний, напруга до сотень тисяч вольт.  Наслідком такої екстремальної фотосесії стала реанімація та обгоріле на 70% тіло.

Останнім часом почастішали випадки, коли  неповнолітні і молодь Хмельницького  піднімаються на дахи  багатоповерхівок і мости. Є у нашому місті екстремали, які запевняють, що побували на усіх висотках Хмельницького.

Переконують, що не бояться висоти, але бояться попастися. Та й замки і решітки заважають деколи проникати туди, куди хочеться. 

Когось таке дозвілля захоплює, когось лякає. А ось співробітників поліції змушує діяти.

Працівники Хмельницького відіділу поліції спільно з працівниками Управління патрульної поліції міста в рамках сервісно-профілактичного проекту «Безпечний будинок» провели профілактичний захід під умовною назвою «Небезпечне селфі».

На допомогу правоохоронцям у цьому охоче прийшли директори ЖЕКів міста. За словами керівників,  молодь для того, щоб вибратись на дах, навіть  зривають замки, пролазять через решітки,  аби  таки зробити фото.

Правоохоронці проаналізували повідомлення та виклики за адресами, обстежили будинки та спільно з комунальними службами закрили доступи до виходу на дахи багатоповерхівок.

Працівники поліції разом із керівниками ЖКГ звертаються до всіх мешканців Хмельницького з закликом не залишатися осторонь і повідомляти на 102, звертатися в комунальні служби у разі виявлення факту проникнення молоді і неповнолітніх на дахи багатоповерхівок чи інші небезпечні об’єкти. А батьки і педагоги , у свою чергу, повинні проводити бесіди з неповнолітніми і інформувати їх про небезпечність подібних розваг. Бажання виділитися таким чином може коштувати відчайдухам життя.

Про те, які багатоповерхівки приваблюють хмельницьких руферів та про одного з них – у сюжеті ТРК “Поділля-центр”

Фото з YouTube

 

Автор: Алла Самойленко