Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині один райцентр та чотири села «закрили» на карантин

Страшну хворобу виявили на території ферми філії «Рідний край» ПрАТ «Зернопродук МХП» в селі Коров’є Теофіпольського району. Там зафіксовано захворювання тварин на африканську чуму. За повідомленням Теофіпольської РДА, у районі встановили 3-кілометрову зону захисту, яка безпосередньо межує з епізоотичним осередком. У неї увійшли Теофіполь та села Коров’є, Михнівка, Новоставці, Кривовілька. На території району виставлено ветеринарно-поліцейські пости задля недопущення розповсюдження вірусу. На цю територію обмежили рух транспорту та заборонили вивіз м’ясної сировини. Усіх, хто перетинає територію, дезінфікують.

В облдержадміністрації повідомляють, що станом на 15 серпня в зоні захисту проведено обстеження 1131 домогосподарства. Проведено перевірку магазинів з реалізації продуктів харчування тваринного походження та закладів харчування.

Загалом за період спалаху захворювання спалено 3795 туш свиней. На такі заходи утилізації скаржаться жителі села Коров’є, яке розташоване на відстані  800 метрів від свиноферми. Проте у Теофіпольській районній державній адміністрації повідомили, що ніхто не припинятиме спалювати тушки свиней через скаргу місцевих жителів. Отож заходи з ліквідації наслідків захворювання на африканську чуму свиней продовжуються.

Автор: Тетяна Новак