Новини
Спорт

На Хмельниччині відбувся турнір з баскетболу 3х3 серед юнаків (U-18)

Спортивне дійство зібрало 12 команд з Хмельниччини та міста Чернівці на території дитячо-юнацього оздоровчого комплексу «Чайка», що у с. Головчинці Летичівського району.

Саме тут не так давно за ініціативи Хмельницького міського голови Олександра Симчишина та підтримки депутатів Хмельницької міської ради звели новий сучасний спортивний майданчик, тож свято такого рівня проходило тут вперше.

«Приємно коли до нас приїздять спортсмени з інших областей та з захопленням дивляться на умови створені для гри. Сучасний майданчик неодмінно став не просто окрасою закладу, а й прикладом того куди нам потрібно рухатись, нажаль, поки це єдиний спортивний об’єкт такого рівня на території області», – відзначає голова федерації з баскетболу у Хмельницькій області Денис Поворознюк.

Протягом дня баскетболісти боролись за звання кращих, відзначають, рівень команд противників досить не поганий, адже кожна гра могла завершитись на користь будь-якої команди. Попри те, що на Хмельниччині баскетбол лише протягом останніх років набирає популярності, вже сьогодні суперники з Чернівців не аби як постарались аби отримати перемогу.

Золоту нагороду отримали баскетболісти команди «Starlife» з Чернівців, срібло вибороли їхні містяни «Мебельний салон», а от бронза залишилась у Хмельницькому» у команди «Тігри».

«Важливо, що в нас є можливість розвиватися, та займатися улюбленою справою. Ми вивчаємо противників, розробляємо нові тактики гри, а отже не стоїмо на місці. Цей турнір дійсно запам’ятається нам запеклою боротьбою та гарним настроєм»,  – говорять хмельничани.

Не лише сучасний спортивний майданчик для молоді зробила Хмельницька міська влада. Дев’ять обдарованих дітей спортсменів з міста отримали можливість набратися сил перед новим навчальним роком у тому ж оздоровчому таборі «Чайка» безкоштовно.

Варто відзначити, що це вже втретє коли любителі стрітболу змагаються саме на Хмельниччині. Раніше, а саме у червні та липні, в обласному центрі пройшло два етапи чемпіонату України з баскетболу 3х3, переможці якого отримали можливість боротися у фіналі, який відбудеться 24 серпня у Києві.

Автор: Тетяна Новак