Новини
Дозвілля

У Хмельницькому знову відбудеться допрем’єрний показ нового українського історичного фільму

 

Гостросюжетний історичний фільм «Червоний», що був знятий у 2017 році за романом українського письменника та сценариста Андрія Кокотюхи, показуватимуть упродовж святкових днів (з 24 по 30 серпня). Перший допрем`єрний показ уже відбувся 20 серпня у кінотеатрі ім. Шевченка. Зал був переповнений глядачами, присутнім був навіть мер  Хмельницького Олександр Симчишин.

Промотур фільму розпочався ще 3 серпня. Прем’єра ж відбулася 24 серпня в Одесі, а тур показу охопить всього 24 міста. Представлятимуть стрічку у Хмельницькому безпосередньо автор сценарію Андрій Кокотюха, режисер Заза Буадзе, актор, що виконує головну роль, Микола Береза та інші учасники знімальної групи.

Знімальний процес розпочався ще у березні 2016 року у Кривому Розі, а також в Одесі та біля Луцька, де були зняті сцени боїв УПА з нацистами.

Що ж стосується сюжету, то він охоплює період 1947 року. Розповідається про воїна УПА, якого звуть Данило Червоний. Потрапивши до пекельної «м’ясорубки» сталінських таборів, він мусить пройти крізь усі випробування каторги, а також запобігти переслідуванням кримінальних ватажків та пережити відчай, зраду та підлість. Зібравши усю свою силу в кулак, Данило піднімає перше повстання у таборі та намагається вибратися із пекла, що зветься табором.

Отож, захоплюючим та життєстверджуючим сюжетом фільму хмельничани зможуть знову насолоджуватися до 30 серпня. Покази відбудуться у кінотеатрі ім. Шевченка та кінотеатрі «Планета». Квитки можна придбати у касі кінотеатру за ціною 50 гривень.

Забавська Ірина

Автор: Алла Самойленко