Новини
Події

У Хмельницькому іноземець вчиняв шахрайські дії, продаючи дешевий посуд під виглядом дорогоцінного

До відділку поліції неодноразово звертались громадяни, в основному люди похилого віку, із заявами про вчинення шахрайських дій, а саме купівлі дорогоцінного посуду. Та з часом виявлялось, що товар неякісний і ніякої цінності не має.

Так ось, 22 серпня близько 15.30 години, перебуваючи по вул. Зарічанській, невстановлена особа під приводом продажі посуду шахрайським шляхом заволоділа коштами в сумі 7000 гривень, які належать 71-річній місцевій жительці.

24 серпня проведеними розшуковими заходами по орієнтуванню працівниками поліції  Хмельницького було затримано 36-річного громадянина Республіки Румунія, уродженця та жителья міста Тиргу Муреш, Республіки Румунія, який перебуває на території України без порушень правил перебування, державний кордон перетнув 4 липня цього ж року. Зараз він тимчасово проживає у Хмельницькому у приватних справах. Злочинні діяння чоловік здійснював на автомобілі марки «Volvo XC-90»,  (болгарська реєстрація), синього кольору. В основному він вибирав людей похилого віку, розповідав, що розпродує товар у зв’язку із виїздом за кордон. На вулиці під’їжджав до потерпілих, показував товар, який знаходився в автомобілі, разом із покупцем піднімався в квартиру і шахрайськими методами виманював чималі кошти, так би мовити,  за «дорогоцінний товар».

Про дану подію повідомлено Генеральне консульство Румунії в м. Чернівці. Гастролеру обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 ККУ «Шахрайство» –  заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

                Правоохоронці відділу поліції  Хмельницького звертаються до громадян, яким відома інформація  про можливих  жертв шахрая, з проханням  звертайтися до поліції за адресою вул. Пушкіна, 15 або ж телефонувати за номером 102.

Автор: Алла Самойленко