Новини
Події

На Хмельниччині жінці допомогли повернути вкрадене

Квартирна крадіжка — страшний сон багатьох власників житла. На жаль, подібні злочини скоюються часто   і запобігти їм неможливо. Якщо вже трапилася така біда, головне — повернути майно або кошти за нього.

У жовтні 2016 року квартиру жінки на Хмельниччині обікрали: з її будинку та надвірних будівель злодій таємно виніс майна на загальну суму понад 7 тис. грн.

Поліція за заявою клієнтки відкрила кримінальне провадження, у якому жінку було визнано  потерпілою. Крадія відшукали і в результаті  судового розгляду справи визнали винним та призначили йому відповідне покарання. Крім цього,  винуватець у добровільному порядку повернув потерпілій майно на загальну суму 4 тис. грн. Позов про відшкодування збитків під час розгляду кримінального провадження потерпіла не подавала.

Щоб стягнути зі злодія залишкову суму збитків та моральну шкоду, жінка звернулася до Шепетівського місцевого центру з заявою про надання їй безоплатної вторинної правової допомоги, як особі, яка належить до соціально незахищених верств населення.

За результатами розгляду звернення клієнтці призначили адвоката. Ознайомившись з матеріалами кримінального правопорушення, він підготував позов про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої злочином.

У позовній заяві адвокат зазначив, що вина злодія встановлена вироком суду, а залишкову суму матеріальних збитків винний не має наміру відшкодовувати у добровільному порядку. Зважаючи на це, адвокат просив суд стягнути зі зловмисника матеріальну шкоду в сумі 3,5 тис. грн. Крім цього, враховуючи обставини справи, тривалість душевних страждань позивачки, обумовлених злочинними діями відповідача, внаслідок яких позивачка втратила належне їй майно, просив суд стягнути з винного ще й моральну шкоду.

Взявши до уваги наведені адвокатом аргументи, 18 липня 2017 року Шепетівський міськрайонний суд вирішив позов задовольнити та стягнути з відповідача матеріальну та моральну шкоду на загальну суму майже 4,5 тис. грн.

Автор: Алла Самойленко