Новини
Кримінал

Кримінальна трійця на Хмельниччині підозрюється у торгівлі підробною горілкою і коньяком

Правоохоронними органами Хмельниччини повідомлено про підозру трьом особам, які у складі організованої злочинної групи виготовляли та реалізовували фальсифіковані алкогольні напої, провідомляє прокуратура області.

Як повідомлялось раніше, у червні цього року викрито підпільний цех з  виготовлення фальсифікованого алкоголю. За вказаним фактом досудове розслідування проводиться слідчими СУ ФР ГУ ДФС України в Хмельницькій області.
У ході слідства встановлено, що мешканець Кам’янець-Подільського району з метою отримання стабільних незаконних прибутків у лютому 2017 року створив стійку злочинну групу, до складу якої залучив ще двох осіб.
Відповідно до розподілу обов’язків між її учасниками, один зловмисник безпосередньо здійснював виготовлення фальсифікату в цеху, а організатор з іншим членом групи закупляли сировину та продавали готову продукцію замовникам.
Учасники злочинної групи упродовж п’яти місяців в орендованих нежитлових приміщеннях в м. Кам’янець-Подільський, обладнаних під цехи, які постійно змінювали, використовуючи спеціальне обладнання, виготовляли алкогольну продукцію під виглядом коньяку та горілки марок «Пшенична», «Фінляндія» та «Єльцин».
У подальшому, з використанням новітніх можливостей комунікації та мережі Інтернет, ділки реалізовували виготовлену продукцію через кур’єрські відділення «Нової Пошти», «Ін Тайм» та «Делівері» жителям різних регіонів України.
Незважаючи на методи конспірації в червні цього року діяльність групи припинено, а під час санкціонованих обшуків вилучено продукції та обладнання майже на мільйон гривень.
На теперішній час зазначеним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28  ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів, вчинене організованою групою, шляхом відкриття підпільного цеху з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей).
Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.
Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із застосуванням спеціальної конфіскації.

Автор: Алла Самойленко