Новини
Події

На Хмельниччині у чоловіка, який загостювався в Україні, знайшли набої до вогнепальної зброї

У процесі розслідування крадіжки працівники Дунаєвецького відділку поліції у домогосподарстві жителя одного із сіл району виявили два десятки набоїв, які він зберігав незаконно.

Під час санкціонованого обшуку в одній із кімнат житлового будинку 41-річного чоловіка правоохоронці знайшли та вилучили боєприпаси, які згідно висновку балістичної експертизи є набоями до гвинтівки «Мосіна», нарізної вогнепальної зброї, нарізної спортивно-мисливської вогнепальної зброї, пістолета Макарова та придатні для стрільби.
Поліцейські з‘ясували, що 41-річний чоловік не має громадянства. Ще у 2001 році він приїхав з Російської Федерації та до цього часу проживає на території України без посвідки на проживання та паспорта громадянина України.
Наразі працівники поліції з‘ясовують походження патронів і проводять слідчі дії.
Відомості про правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Автор: Алла Самойленко