Новини
Події

Радник Міністра юстиції приїхав на Хмельниччину обговорити проблему рейдерства

29 серпня 2017 року за ініціативи Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області відбулася робоча нарада щодо вироблення чітких механізмів запобігання випадкам рейдерства на території області.
Учасниками діалогу виступили радник Міністра юстиції України Ігор Алексєєв, начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Віктор Худняк, заступник начальника управління – начальник Управління державної реєстрації Світлана Лисюк, начальник відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Світлана Кадимова, представники Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, державні реєстратори прав на нерухоме майно та нотаріуси.
Основна мета зустрічі – обговорення в рамках відкритого діалогу найбільш проблемних питань реєстрації прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення та спільно виробити дієві механізми у протидії рейдерству.
Віктор Худняк зазначив, що “Хмельницький регіон – це аграрна область, тому питання рейдерства, як ніколи, є актуальним. Одним із пріорітетних завдань органів юстиції є виявлення та реагування на випадки захоплення земель аграріїв чи збіжжя.”
Ігор Алексєєв вважає, що питання земельного рейдерства потребує нагального вирішення. “За цей короткий період оперативні штаби по всій Україні показали ефективність та результативність своєї роботи.120 підроблених договорів вдалося виявити, і як результат – запобігти спробам рейдерства. Позиція парламенту, уряду та Міністерства юстиції зокрема –  жорстко реагувати на будь-які прояви рейдерства та притягнути винних до кримінальної відповідальності”.
На спільному засіданні Держгеокадастру, Головного територіального управління юстиції та Департаменту агропромислового розвитку облдержадмінсітрації були розглянуті практичні проблеми реєстрації права власності та інших речових прав на земельну ділянку та внесенні пропозиції для їх вирішення. За результатами наради прийняті відповідні рішення, які будуть основою для вирішення проблемних питань та налагодження співпраці між державними органами задля забезпечення реалізації та захисту законних прав громадян.

Автор: Алла Самойленко