Новини
Суспільство

Хмельницький обласний центр зайнятості орієнтує безробітних на започаткування власної справи

 

Зважаючи на дисбаланс між попитом та пропозицією робочої  на ринку праці,  Хмельницька обласна служба зайнятості  приділяє значну увагу мотивації  пошукачів роботи  до започаткування власної справи. Для цього фахівцями базових центрів зайнятості спільно із соціальними партнерами проводяться інформаційно-роз’яснювальні, консультаційні та профорієнтаційні заходи, здійснюється професійне навчання, проводяться тренінги. Підтримується тісна співпраця з підприємцями, які протягом минулих років за сприяння служби зайнятості започаткували власну справу та сьогодні успішно втілюють в життя свої задуми вже як роботодавці. Здійснюється їх індивідуальний супровід. Підприємці залучаються до участі в проведенні тематичних семінарів, спрямованих на організацію підприємницької діяльності, ярмарок вакансій, «круглих столів», консультацій за участю інших державних структур.

Лише за останні три роки та січень-липень 2017 року обласною службою зайнятості проведено понад 2,5 тис. профорієнтаційних заходів з орієнтації на підприємництво, надано понад 3,6 тис. консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності. Як результат, у когорту підприємців влилися понад 1,3 тис. осіб, які започаткували власну справу та працюють на розвиток економіки краю. Значна частина із них вже має й найману робочу силу.

Хмельницька обласна служба зайнятості налаштована й надалі зміцненювати зв’язки з підприємцями та надавати їм повний спектр послуг: професійне навчання потенційних працівників, укомплектування вільних робочих місць, компенсація витрат на єдиний соціальний внесок за працевлаштованих безробітних.  Сьогодні стало  цілком очевидно, що успіх ринкових перетворень значною мірою визначатиметься тим, як вдасться реалізувати потенціал малого підприємництва, самого   динамічного і мобільного сектору економіки. А економічне зростання країни – це робочі місця, гідна заробітна плата, добробут людей.

 

 

Інформація  відділу сприяння працевлаштуванню Хмельницького  ОЦЗ

Автор: Алла Самойленко