Новини
Суспільство

Працівники Летичівського лісгоспу проти приватизації лісу

На засіданні уряду 4 липня 2017 року перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України М.Є.Нефьодов виступив з пропозицією передати в концесію майнові комплекси лісогосподарських підприємств. Ця пропозиція  не була заперечена ні Міністром екології та природних ресурсів України, ні Міністром аграрної політики та продовольства України.

Ініціатива підняла хвилю обурення серед лісівників України, адже, як вони вважають,  передача у концесію лісів призведе до непоправних негативних наслідків як для галузі, так і для народу України. У разі прийняття рішення про передачу лісів у концесію громадяни  втратять вільний доступ до лісів, лісогосподарська та деревообробна галузь буде фактично зруйнована,  тисячі людей втратять роботу.

Слід зазначити, що жодна з країн ЄС не використовує концесію в лісовому господарстві, адже  її вважають неефективною.

Для нашої країни концесія  полягає в тому, щоб зрубати і продати деревину,  не відновлюючи після цього ліс, переконані лісівники. Адже ніхто не  вкладатиме кошти, коли прибуток буде отриманий лише через 80-100 років. Отож виникає питання: хто буде утримувати інші ліси, які не вигідні з економічної точки зору (водоохоронні,захисні і.т.д.)?

Саме тому працівники ДП «Летичівський лісгосп» проти прийняття рішення про передачу лісів у приватну власність, і закликають усіх небайдужих не допустити цього і проголосувати проти концесії, підписавши електронну петицію від імені громадян України за електронним посиланням  https://petition.president.gov.ua/petition/39318

 

Інформація прес-служби Летичівського лісгоспу.

Автор: Алла Самойленко