Новини
Події

У Хмельницькому затримали чоловіка, якого підозрюють у виготовленні та збуті наркотичного дурману

Як повідомляють у поліції, у Хмельницькому затриманий 27-річний місцевий мешканець, якого обґрунтовано підозрюють у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні та збуті психотропної речовини «амфетамін».

У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що чоловік займався виробництвом та збутом синтетичного наркотику упродовж 2016-2017 років.

За місцем проживання підозрюваного під час санкціонованого обшуку виявили та вилучили хімічні складові та обладнання для виготовлення амфетаміну, 20 г готового наркотику, 2700 гривень,  кілька кредитних карток та пристрої для вживання нарковмісних речовин.

У якості запобіжного заходу чоловікові обрали тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 80 000 гривень.

Наразі за даним фактом відкрита низка кримінальних проваджень, зокрема, за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів з метою їх використання для виробництва або виготовлення наркотичних засобів чи психотропних речовин) та ч. 2 ст. 313 ( викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства, а також незаконне виготовлення, придбання, зберігання, передача чи продаж іншим особам такого обладнання) Кримінального кодексу України.

Автор: Алла Самойленко