Новини
Суспільство

Хмельниччина – серед областей України, які мають низький рівень сплати за житлово-комунальні послуги

На сьогоднішній день рівень оплати населення за житлово-комунальні послуги в цілому складає 112%.  Загалом ситуація по Україні – в позитивній динаміці. Але є області, які мають нижчі показники по розрахунках.

Про це повідомив під час засідання Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

До списку областей, які мають найнижчі показники за розрахунками за ЖКП увійшла і Хмельницька область.

Хоча, як повідомляють в Управлінні статистики області, упродовж січня–липня 2017 року населенням області сплачено за житлово-комунальні послуги 2469,8 млн.грн (105,0% нарахованих за цей період сум), однак  на кінець липня  заборгованість населення зі сплати за газопостачання становила 109,1 млн.грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 44,1 млн.грн, за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 22,1 млн.грн, за централізоване водопостачання та водовідведення – 14,6 млн.грн, за вивезення побутових відходів – 4,7 млн.грн. Крім того, у січні–липні поточного року населенням сплачено за електроенергію 435,2 млн.грн, заборгованість з оплати електроенергії на кінець липня становила 64,4 млн.грн.

До списку областей, які мають низькі показники зі сплати за  ЖКП увійшли також  Харківська, Сумська, Волинська, Львівська, Чернігівська і Івано-Франківська області.

Автор: Алла Самойленко