Новини
Суспільство

Волонтери і «Батальйон краси» з Ізяславщини передали подарунки добровольцям у Авдіївку

Аматорський колектив «Батальйон краси» Радошівського сільського будинку культури (керівник Віта Лагута) гастролює Хмельниччиною з концертами. Благодійними заходами  вони роблять свій посильний внесок у справу наближення перемоги на сході України.

Нещодавно  «Батальйон краси» разом з членами районної громадської організації «Ізяславське козацьке товариство» (керівник Олексій Корінець) та членами Великорадогощанського січового товариства із села Велика Радогощ (М’якотівської сільської ради)  побували в селі Кравчики Збаразького району Тернопільської області на Дні села. Творчий колектив «Батальйон краси»  подарував свої пісні та жарти тернопільчанам, юні козачата та їх наставник Микола Мельник демонстрували козацьку боротьбу «Бойовий гопак»,  побратими із ГО «Ізяславське козацьке товариство» частували усіх козацьким кулішем та юшкою. Виручені за поїздку кошти вони спрямували на благодійну допомогу українським воїнам.

До волонтерської допомоги активно долучились й учні та педагоги Великорадогощанської загальноосвітньої школи І-ІІ стенів. Попри свій вік, діти розуміють, що на сході країни йде війна. Тому й вирішили допомагати українським військовим. Неодноразово проводили ярмарки у школі. Вилучені кошти також перераховували атовцям.

Спільно із волонтерськими групами міста Ізяслав, за підтримку ряду приватних підприємців, підприємств та організацій району і його жителів було зібрано вантаж на схід України, частину якого передали через Михайла, воїна одного із добровольчих батальйонів. Іншу частину зібраного вантажу повіз на схід керівник благодійної організації «Фонд ЗАСЛАВЩИНИ» Володимир Зуєв.

У спілкуванні із волонтерами Ізяславського району Михайло, боєць добровольчого батальйону,  сказав: «Ця передача адресна. Вона піде в батальйон «Санти», який входить в оборону промзони Авдіївки. Так, це є адресна допомога в один батальйон, в якому знаходився я останній місяць. Ще діти дали прапор України, щоб воїни із нашого батальйону підписали його і я поверну його їм. Я гадаю на наступний тиждень вони зможуть отримати подяку від тих воїнів, які знаходяться в Авдіївці».

Відео ТРК “Поділля-центр”

Джерело

 

Автор: Алла Самойленко