Новини
Події

“Хмельницькобленерго” пред’являло споживачам зайві вимоги

Відповідно до чинного законодавства побутовий споживач має право на встановлення у своєму приватному домогосподарстві генеруючої установки, призначеної для виробництва електричної енергії з енергії сонячного випромінювання та має право продавати енергопостачальнику таку енергію за «зеленим» тарифом в обсязі, що перевищує місячне споживання електроенергії приватним домогосподарством.

У ході планової перевірки Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило, що для укладення договору купівлі-продажу електричної енергії за «зеленим тарифом» до договору про користування електричною енергією споживачу слід виконати технічні рекомендації, у яких товариство пропонує конкретно визначені моделі лічильників, перетворювачів інтерфейсів та модемів.

Натомість ПАТ «Хмельницькобленерго» мало б формувати зміст технічних рекомендацій у такий спосіб, який би забезпечував споживачу право на самостійний вибір необхідного вузла обліку електроенергії.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало ПАТ «Хмельницькобленерго» припинити дії з ознаками зловживання монопольним (домінуючим) становищем.

Автор: Алла Самойленко