Новини
Події

На початку жовтня стартує осінній призов юнаків Хмельниччини на строкову військову службу

Як повідомляє сайт Хмельницької міської ради, у жовтні-листопаді 2017 року буде проводитись призов громадян на строкову військову службу. Порядок проведення осіннього призову громадян в обласному центрі затвердили на засіданні виконавчого комітету.

Згідно з ухваленим рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради на строкову військову службу до Збройних сил України та інших військових формувань, у жовтні-листопаді 2017 року з Хмельницького призвуть громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Для проведення призову юнаків на строкову військову службу також створено призовну комісію, яку очолила керучий справами виконавчого комітету Юлія Сабій. Затверджено й графік засідань призовної комісії, які розпочнуться з 2 жовтня та триватимуть до 30 листопада, а також склад медичної комісії для проведення медичного обстеження призовників.

Міське управління охорони здоров’я забезпечить роботу комісії для проведення контрольно-медичного огляду призовників з направленням лікарів-спеціалістів на призовну дільницю Хмельницького об’єднаного міського військового комісаріату. Передбачається, що призовну комісію пройде 5061 хмельницьких юнаків.

Рішенням визначені також зобов’язання та завдання для організації призову керівникам інших виконавчих органів міської ради.

Указ Президента України від 24 лютого 2017 року № 44/2017 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році”.

 

Джерело Хмельницька міська рада

Автор: Катерина Прокопець