Новини
Бізнес

У Хмельницькому бджолярі зберуться на міжнародну науково-практичну конференцію

Україна є четвертим найбільшим виробником меду у світі; виробництво складає близько 4%. Бджільництво в Хмельницькій області є одним із найбільш розвинених в Україні; тут зосереджена найбільша кількість приватних пасік в Україні (більше 3 тис.), а також близько 50 пасік у агропідприємствах.

Бджільництво регіону спеціалізується за двома напрямками:медово– запилювальний та розведення бджіл. У 2012 році на Хмельниччині було сертифіковано 4 бджолорозплідника.

У 2016 році лідером експорту меду з України – 19%, стало підприємство з Хмельницької області, що здійснює закупівлю меду у приватних пасічників.

Рівень самоорганізації пасічників в регіоні низький, що веде до зниження дохідності виробництва. Більшість пасічників користуються традиційними методами виробництва без використання сучасних засобів для заготівлі та зберігання продукції, що призводить до заготівлі продукції низької якості.

Центр підтримки бізнесу в  Хмельницькому  за підтримки Європейського банку Реконструкції і Розвитку  в рамках ініціативи EU4Business організовує захід для усіх, хто цікавиться бджільництвом регіону чи працює у цьому напрямку.

16-17 вересня у Хмельницькому зберуться біля 300 науковців-бджолярів України та країн Європи, власників малих та середніх пасік, керівників та управлінців заготівельних та виробничих компаній, фермерів, агрономів та власників агропідприємств.

На конференції будуть підняті актуальні питання бджільництва.

Докладніше про учасників і питання, які будуть розглянуті на конференції тут .

Автор: Алла Самойленко