Новини
Події

Управлінців Хмельниччини запрошують на стажування до Німеччини

У рамках Програми Федерального міністерства економіки і енергетики з перепідготовки управлінських кадрів Німеччина – Україна: Fit for Partnership with Germany – Готуємося до партнерства з Німеччиною,  у жовтні 2017 року планується проведення за участю експертів проекту GIZ інформаційно-консультаційного семінару та конкурсного відбору претендентів із числа представників управлінського персоналу підприємств області на стажування у Німеччині у 2018 році.

Програма є елементом зовнішньоекономічної політики Німеччини і шляхом стажувань в Німеччині сприяє виходу українських підприємств на міжнародні ринки, підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств та кваліфікації українських менеджерів.

У 2018 році українським менеджерам/підприємцям і підприємствам пропонуються стажування за наступними напрямками:

1. Економічна кооперація без галузевої специфіки, за загальними напрямками (виробництво, надання послуг, торгівля тощо).

2. Економічна кооперація з галузевою специфікою за напрямками: економічна кооперація у сфері енергоефективності в промисловості; економічна кооперація у секторі екологічної утилізації відходів; економічна кооперація у секторі охорони здоров’я; економічна кооперація в аграрному секторі.

Учасниками Програми можуть стати керівники середньої і вищої ланки та менеджери зі складу кадрового резерву бізнес-структур, що планують або здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, які мають вищу освіту, займають посади  керівників середньої і вищої ланки та менеджери підприємств, що мають повноваження вести переговори і приймати рішення, володіють іноземною мовою (англійська, російська — для керівників сільськогосподарських підприємств та топ-менеджерів) та мають від 25 до 45 років.

Тривалість стажування – один місяць за рахунок Уряду Федеративної Республіки Німеччина.

Учасники Програми отримують у Німеччині можливість налагодити особисті контакти з компаніями у Німеччині, знайти надійних партнерів, безпосередньо ознайомитись з обладнанням, матеріалами та технологіями німецьких компаній і закупити їх, вивчити потенціал збуту власної продукції у Німеччині, набути глибоких знань, навичок та компетенцій, необхідних для підвищення конкурентоздатності власного підприємства та сталого співробітництва з німецькими компаніями.

З питань участі в інформаційно-консультаційному семінарі та конкурсному відборі за участю експертів проекту СIZ (жовтень 2017 року) звертатися за адресою: м. Хмельницький, майдан Незалежності, Будинок рад, Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, кабінет 135-136.

Контактна особа – Сліпко Олена Петрівна, тел. (0382) 76-59-89, 65-41-86, (097)673-17-37.

Більш детально з умовами участі у Програмі та вимогами до претендентів на стажування можна ознайомитись за посиланням: https://ukraine.managerprogramm.de

 Джерело

Автор: Алла Самойленко