Новини
Події

Гурт із Хмельниччини отримав першу премію  на фестивалі «Червона рута»

Цього року фестиваль «Червона рута», як і минулого разу,  проходив у місті Маріуполь.

З 6-го по 10-е вересня вокалісти та гурти з різних куточків України змагались за почесне звання переможця. До фіналу потрапило майже чотириста виконавців. У цілому фестиваль ділиться на чотири етапи, перший з яких – обласні відбіркові конкурси, другий – школа-майстерня для переможців обласних відбіркових конкурсів, третій – фінал, четвертий – поширення аудіо- та відеопродукції фестивалю.

Серед п`яти тисяч інших вокалістів, виконавці із Хмельниччини також брали участь у конкурсі. Обійшовши суперників у обласному відборі, до фіналу вийшла формація «Банош», що родом із Кам`янця-Подільського. А вже у самому фіналі гурт зумів отримати першу премію у жанрі «Популярна музика», розділивши переможне місце із вокалісткою з Луганщини.

Гурт «Банош» – це музична формація, що була створена не так давно, у 2016 році. Їх музика – поєднання українського та балканського фольку, також присутні інші елементи різних музичних стилів.

Щиро вітаємо переможців та бажаємо їм успіху та натхнення для подальших великих звершень!

 

Про фестиваль:  «Червона рута» – це український музичний молодіжний фестиваль, що проводиться раз на два роки. Першим роком існування даного фестивалю був 1989 рік. Місцем проведення тоді стало місто Чернівці.

Як зазначають на офіційному сайті фестивалю, «”Червона рута” не є просто фестивалем. Це потужна експериментальна творча лабораторія, яка відкриває нові імена, здійснює цілеспрямований пошук та підтримує молодих, ще невідомих музикантів, постійно продукуючи нових поп-зірок. Фестиваль впроваджує найновіші світові досягнення в сучасну українську музику, започатковує в ній нові стилі і напрямки, створює і записує численний новий пісенний репертуар молодіжної музики, гостросучасний, модний і водночас глибоконаціональний».

 

Забавська Ірина

Автор: Алла Самойленко