Новини
Суспільство

У Хмельницькому майже 32 тисячі безробітних звернулись до обласної служби зайнятості

 З початку року кількість роботодавців, які звернулись у службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках, збільшилася майже на 16 з половиною відсотків та 31 тисяча 400 безробітних громадян скористались послугами Хмельницької обласної служби зайнятості.

Так, у січні-серпні цього року в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось двадцять з половиною тисяч  вакансій.

Більше 80 відсотків вакансій припадає на робітничі спеціальності. Стійким попитом продовжують користуватися професії металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг. Затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі, вчителі. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

Станом на 1 вересня 2017 року кількість зареєстрованих безробітних становила десять з половиною  тисяч осіб, в тому числі 666 військовослужбовців-учасників АТО. Серед безробітних 52,2% складали жінки, 31,1% – молодь віком до 35 років та 48,4% мешканці сільської місцевості.

Послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 1998 демобілізованих військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, які набули статус безробітного. Забезпечено роботою 412 учасників АТО, в тому числі 9 осіб започаткували власну справу, отримавши одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації охоплено 98 осіб.

До відома: Станом на 1 вересня 2017 року актуальними були 2,1 тис. вакансій, на одну вакансію претендувало 5 безробітних. Середній розмір оплати праці становив  3682 гривні 30 копійок.

За інформацією Хмельницького обласного центру зайнятості.

Автор: Алла Самойленко