Новини
Події

Що на Хмельниччині дорожчає, а що дешевшає?

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої по Хмельницькій області знизились на 0,2%. Найбільше (на 24,2%) подешевшали овочі. Дещо менше зменшились ціни на фрукти, продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби, цукор. Водночас суттєво (на 15, 4%) подорожчали яйця, також збільшиласяціна на м’ясо птиці, сало, молоко, яловичина, свинина, сметана, масло, безалкогольні напої, кондитерські вироби з цукру та борошна, рис, хліб.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знову збільшились на 1,5%, що зумовлено подорожчанням тютюнових виробів на 2,4%. 

Одяг і взуття подешевшали майже на 3%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% відбулось за рахунок підвищення тарифів на водопостачання на 2,5%, каналізацію – на 2,3%, плати за оренду житла – на 1,5%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,3%, зокрема, на послуги санаторно-курортних установ – на 1,4%, фармацевтичну продукцію – на 0,4%.

Ціни на транспорт у цілому підвищились на 0,2%, з них обслуговування та ремонт власних транспортних засобів став дорожчим на 2,2%, паливо та мастила – на 0,1%.

Не змінились ціни на послуги закладів зв’язку та освіти, дешевшими стали послуги відпочинку і культури, предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла.

Джерело

Автор: Алла Самойленко