Новини
Події

У хмельничанина знайшли наркотики і п’ять одиниць зброї

          Працівниками Управління патрульної поліції Хмельницького під час патрулювання по проспекту Мира в гаражному масиві “Мир” близько половини другої ночі в одному із гаражних приміщень виявили кущі, схожі на коноплю, які належить 37-річному місцевому жителю. На місце події відразу викликали СОГ.

Прибувши на місце події, працівники Зарічанського відділення ХВП ГУНП в Хмельницькій області виявили: 40 кущів коноплі та близько трьох кілограмів подрібненої коноплі, 15 кілограм  щойно зірваної коноплі та приблизно 28 грамів білої речовини, схожої на амфетамін. Також при огляді виявили 5 одиниць зброї з ознаками переробки.

Усі знахідки, які виявили у місцевого жителя, відправили на експертизу. Коли чоловіка запитали, де взяв такий врожай, той сказав, що знайшов і використовує для власних потреб.

Щодо зброї, то револьвери відкопав під час розкопок, якими чоловік займається, шукаючи цікаві речі в лісах, на полях та водоймах.

За даним фактом працівниками поліції міста Хмельницького відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 309 ККУ –  незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, в особливо великих розмірах,- караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Також ч. 1 ст. 263 ККУ – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами – носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Чоловік затриманий і знаходиться в ІТТ під вартою, згідно ст. 208 КПК України по даному факту тривають слідчі дії.

Автор: Алла Самойленко