Новини
Події

На Хмельницькій АЕС інспектували дотримання вимог з ядерної та радіаційної безпеки

З 11 по 15 вересня цього року на Хмельницькій АЕС проходила комплексна інспекційна перевірка з дотримання вимог, норм, правил та стандартів з ядерної та радіаційної безпеки при експлуатації енергоблоків.

Інспектували ХАЕС представники Держатомрегулювання України та Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки. Зокрема, перевірено виконання норм і правил з ядерної та радіаційної безпеки, умов ліцензування, заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки, а також поводження з відпрацьованим ядерним паливом та радіаційними відходами.

Особливу увагу інспектори приділили заходам з продовження експлуатації першого енергоблока, впровадження яких на часі.

Під час перевірки інспектори ознайомились із основною документацією, побували на робочих місцях, відвідали пости автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки, реакторне та турбінне відділення, спостерігали за роботами з системою перенапруги захисної оболонки, а також за процесом навчання та підвищення кваліфікації персоналу Хмельницької АЕС.

Підсумовуючи результати інспектування, державний інспектор Держатомрегулювання України Роман Халенко зазначив, що під час перевірки серйозних зауважень не виявлено, а ядерна та радіаційна безпека на Хмельницькій АЕС відповідає вимогам, нормам та стандартам.

Відзначив керівник делегації і позитивні напрацювання хмельницьких атомників, серед них – високий рівень підготовки персоналу в НТЦ, а також виконання заходів з продовження експлуатації першого енергоблока.

Автор: Катерина Прокопець