Новини
Події

Смерть дівчини у Хмельницькому: отруєння алкоголем чи вбивство з метою пограбування?

Четвертий тиждень триває слідство по факту виявлення мертвої дівчини по проспекту Миру у Хмельницькому. Її подрузі поталанило: матір двох малолітніх дітей врятували лікарі-реаніматологи.

Нагадаємо, ввечері 19 серпня 29-річна Людмила Бумазюк разом з подругою Наталією Барською відпочивали в одному з розважальних закладів обласного центру.

– Близько одинадцятої години вечора ми пішли в «Арсенал», – розповідає Наталія Барська. – Барменша підсадила до нас двох хлопців, сказала, що немає місця. Ми були не проти, однак спершу не спілкувалися. Потім розговорилися, виявилося, що один з хлопців – знайомий Люди. Принаймні, вона так сказала.

Дівчата вийшли разом з хлопцями близько третьої години ночі. Ті запропонували випити кави.

– Підійшли до їх автівки, – продовжує Наталія Барська. – Там сиділа дівчина, котру водій представив як свою сестру. Разом поїхали на залізничний вокзал, бо одному з них потрібно було передати якісь документи. Хлопці принесли нам каву. Ми випили. Останнє, що пам’ятаю, попросила  відвезти мене додому – у центр міста на вулицю Кам’янецьку.

Отямилася Наталія у реанімаційному відділенні Хмельницької міської лікарні. За кілька годин до того (о шостій ранку), непритомних дівчат виявив чоловік, котрий вигулював собаку. Він викликав карету швидкої допомоги і патрульних. Лікарі констатували смерть Людмили Бумазюк. Наталію доправили до лікарні.

Рідні Людмили переконують – слідство затягують навмисно.

– Минув майже місяць, а експертизи щодо того, чим же отруїлася донька, немає донині, – втираючи сльози, каже мати Людмили Наталія Рожнітовська. – Нам говорять, що дівчата отруїлися алкоголем. Напевно,комусь дуже вигідно, аби було саме так, адже тоді і шукати нікого не треба.

У поліції запевняють, роблять усе можливе для встановлення істини.

– Порушено кримінальне провадження за статтею 115 ч. 1 (вбивство), – говорить слідчий Зарічанського відділу поліції Валентин Медвідь. – Наразі уже маємо дві експертизи.

Біля дівчат виявили 250-грамову пляшку з-під коньяку, з залишками етилового спирту. На ній експерти не виявили відбитків жодної з дівчат. Тобто, можна зробити припущення, що хтось підкинув пляшку, аби усе видати за отруєння алкоголем. По-друге, у блювотних масах Наталії етилового спирту не виявлено.  

З іншого боку, Наталія не заперечує: з одинадцятої години вечора і майже до третьої ночі на двох з подругою випили майже 0.5 горілки.

– Я не вірю, що ми отруїлися алкоголем, – каже Наталія. – Не могло мені так пам’ять відрубати. Пригадую, як попросила відвезти нас на вулицю Кам’янецьку. Люда також мешкає у центрі міста. А опинилися ми чомусь аж  на виїзді з міста.

Більш того, за словами дівчини, у неї зникла сумка, каблучка та телефон. У загиблої Людмили зник телефон, золоті ланцюжок з хрестиком, сережки, каблучка та обручка.

За допомогою камер спостереження поліція встановила особи двох хлопців та дівчини, що того вечора були разом з Наталією та Людмилою. Усі мешканці інших областей. Більш того, і автівка, і трійця перебувають у розшуку за крадіжку. За словами поліцейських, за місцем проживання жодного з них не виявлено.

– Ми чекаємо, аби експерти встановили, чим же отруїлися дівчата, – каже Валентин Медвідь. – Якщо алкоголем – це одна справа, якщо якоюсь іншою речовиною – зовсім інша.

Наразі слідство триває.

Людмилу Бумазюк поховали на Віньковецькому кладовищі, звідки дівчина родом.

– Люда ніколи не просила у мами грошей, всього добивалася самостійно, – каже 17-річна сестра Людмили Тетяна. – Говорила, що мене забере у Хмельницький, я там мала навчатися. Дуже хочу, аби винні у її смерті були покарані.

Автор: Алла Самойленко