Новини
Події

У Кам’янці-Подільському урочисто погасили новий марковий художній конверт, випущений до ювілею Устима Кармелюка

Вчора, 15 вересня, з нагоди відзначення 230-ї річниці від дня народження Устима Кармелюка, в приміщені музею Магдебурського права Кам’янець-Подільської Ратуші провели урочисте погашення спеціальним поштовим штемпелем маркового художнього конверта.

Саме проведенням погашення поштових марок та конвертів, спеціально виготовлених до урочистої дати поштовим штемпелем, Хмельницька дирекція Публічного акціонерного товариства «Укрпошта» відзначає найважливіші події, що відбуваються в житті нашої країни.

Спецпогашення має важливе історичне значення, адже це пам’ять про визначний день, яка навіки залишиться на конверті і розійдеться не тільки всією Україною, а й світом. Ювілейні конверти з відбитком штемпеля займуть почесні місця в колекціях філателістів.

Символічним стало зображення за конверті Устима Кармелюка, про якого здавна пам’ятають на Поділлі. Перша марка, присвячена цій видатній постаті, була випущена у 1962 році, а перший конверт із зображенням Башти Кармелюка у Кам’янці-Подільському – у 1969 році.

Також Олег Хавронюк продемонстрував присутнім власну марку із зображенням Кам’янець-Подільської фортеці, яку усі охочі зможуть придбати на філателістичних ярмарках-продажах.

 

За інформацією Кам’янець-Подільської РДА

Автор: Катерина Прокопець