Новини
Бізнес

Аграріям Хмельниччини держава обіцяє повернути 20% коштів за придбану вітчизняну техніку

ПриватБанк допомогає подолянам зекономити на придбанні сільськогосподарської техніки. Йдеться про Державну програму компенсації 20% вартості вітчизняної СГ техніки та обладнання від вітчизняних виробників, яка дозволяє клієнтам знизити витрати за рахунок держави.

За програмою на 2017 рік з бюджету спрямовано 550 млн грн та затверджено перелік сільгосптехніки українського виробництва, 20% вартості якої компенсується державою. До зазначеного переліку увійшло 40 українських виробників та майже 800 видів і марок техніки та обладнання. Серед постачальників, зокрема, ПАТ «Харківський тракторний завод», ДП «ВО Південний машинобудівний завод ім. Макарова», ТОВ «НВП БілоцерківМАЗ», ПАТ «Бердянські жниварки», ТОВ «Оріхівсільмаш», ТОВ «Союз-спецтехніка» та інші.

З повним переліком техніки та обладнання можна ознайомитися за посиланням.

“Для отримання компенсації оплату за техніку та обладнання потрібно здійснити через державні банки, – розповідає Юрій Цінчик, керівник напрямку активно-пасивних операцій МСБ Південно-Західного РУ ПриватБанку. – Заявки на компенсацію слід подати до 30.11.2017 року. Одержувачами бюджетних коштів є юридичні особи та фізичні особи-підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів”.

Для отримання компенсації необхідно здійснити  оплату за техніку та обладнання, які входять до Переліку та надати в банк такі документи:

  • Заявку для отримання часткової компенсації вартості.
  • Платіжне доручення.
  • Акт приймання-передачі техніки та обладнання.
  • Свідоцтво про державну реєстрацію техніки (якщо техніка підлягає обов’язковій державній реєстрації).
  • Витяг з єдиного державного реєстру, підтверджений державним реєстратором, що клієнт не банкрут, а також не знаходиться в стадії ліквідації.
  • Довідку, підтверджену ДФС, про відсутність простроченої більше, ніж шість місяців заборгованості.
  • Довідку, підтверджену ДФС, що сільгосптоваровиробник відповідає вимогам, визначеним пунктом 3 Порядку використання коштів, передбачених у державному  бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва,
  • Згоду на розкриття Державним банком  Мінагрополітики  інформації щодо  сільгосптоваровиробника.

Днем придбання техніки та обладнання  вважається дата здійснення повної оплати вартості техніки та обладнання.

Відповідно до розпису, доведеного Мінфіном, фінансування програми передбачено на IV квартал поточного року.

 

Автор: Алла Самойленко