Новини
Події

Хмельничан запрошують долучитися до покращення місцевого кінотеатру

Учасники громадської ініціативи ProProstir на замовлення Агенції розвитку міста розпочали працювати над розробкою концепції подальшого розвитку будівлі кінотеатру ім. Т. Шевченка. За словами директорки Агенції розвитку міста Лесі Герасимчук, проблема не лише у збитковості кінотеатру, а й у тому, що така приваблива будівля у самому центрі міста не використовує свого потенціалу.

«Ми ініціювали розробку концепції цієї будівлі і хочемо, щоб хмельничани долучилися до обговорення, висловили свою думку, а вже архітектори з ProProstir сформують побажання у концепцію. Як на мене, така будівля може бути багатофункційною».

На сьогоднішній день кінотеатр є збитковим і коштував бюджету 128 тис. грн за 6 місяців 2017 року. При тому, що не так давно був куплений кінопроектор за 3 млн. грн, який підтримує формат 3D і має найбільший екран у місті, але середній показник відвідуваності кіносеансів за перше півріччя 2017 складає 20 відвідувачів за сеанс.

На найближчий час заплановано провести громадські обговорення. Також під проект створено спеціальну сторінку у Фейсбук, де можна залишати коментарі та побажання.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець