Новини
Події

Підприємство у Кам’янець-Подільському районі покарали за користування водою без дозволу

Наприкінці серпня поточного року відділом екологічного контролю водних ресурсів та атмосферного повітря Держекоінспекції у Хмельницькій області було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства  Товариства з обмеженою відповідальністю «Меріно-Україна», що здійснює свою господарську діяльність на території села Чабанівка Кам’янець-Подільського району.

Перевіркою встановлено, що в період з березня 2016 року по липень 2016 року підприємство здійснювало спеціальне водокористування водою з каптажного джерела для забезпечення потреб підприємства за відсутності дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням Водного Кодексу України.

За період відсутності дозволу на спеціальне водокористування, Держекоінспекцією нараховані збитки, завдані державі самовільним використання водних ресурсів на загальну суму  3881,00 грн.

Окрім того, за виявлені порушення діючого законодавства відповідальну особу ТзОВ «Меріно-Україна» притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. У разі відмови підприємства від добровільного відшкодування збитків, Держекоінспекція у Хмельницькій області буде змушена звернутись до судових органів для стягнення шкоди у судовому порядку.

Інформація Державної екологічної інспекції в Хмельницькій області.

 

Автор: Алла Самойленко