Новини
Події

Роботодавці Хмельниччини активніше подають вакансії до обласної служби зайнятості

 За вісім місяців 2017 року 4536 роботодавців Хмельниччини подали до обласної служби зайнятості  20,5 тисяч вакансій, що на 4,5 тисячі більше, ніж у січні-серпні минулого року.

Третина вакансій пропонувалась на підприємствах сільського, лісового та рибного господарств. Чверть вакансій – із переробної та добувної промисловості, 17% у сфері торгівлі та послуг. Найбільшим попитом користувались професії тракториста, водія автотранспортних засобів, продавця продовольчих та непродовольчих товарів, продавець – консультант, швачка.

Найбільшу кількість вакансій подавали:

– ТОВ “НАРКЕВИЦЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД” – 232 вакансії,

– ТОВ “ВОЛОЧИСЬК-АГРО” – 202 вакансії,

– ТОВ “СЕРЕДИНЕЦЬКЕ» – 201 вакансія,

– ТОВ «Карат» – 178 вакансій,

– ВП ВМЗ ПАТ “МОТОР СІЧ” – 171 вакансія,

– ТОВ “МЕГАТЕКС ІНДАСТРІАЛ” – 107 вакансій.

Середня заробітна плата на 1 вакансію, яку пропонували роботодавці, становила 3683 грн. Найвищий рівень заробітної плати ( від 8000 грн. до 12000 грн. ) пропонували на ПП “ВАЛІМАРК-БІЗ” (головний бухгалтер), ТОВ «АГСОЛКО Україна» (інженер-механік), ФГ “КУНЧАНСЬКИЙ” (тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва), ДП КАЗ (інженер – програміст), ТДВ «Хмельницькзалізобетон» (слюсар-ремонтник).

 Протягом січня-серпня 2017 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 14,5 тис. роботодавців.

За цей період отримали роботу майже 15,3 тис. безробітних. На нові робочі місця працевлаштовано 395 безробітних з компенсацією єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування 253 роботодавцям, в тому числі 125 суб’єктам малого підприємництва.

Актуальними на початок вересня 2017 року залишалось більше 2 тисяч вакансій. Серед них вакансії продавців, швачок, підсобних робітників, водіїв, бухгалтерів.

Державна служба зайнятості – посередник між роботодавцем та пошукачами роботи на ринку праці. Співпраця з роботодавцями допомагає спрогнозувати ситуацію на ринку праці, повернути до продуктивної зайнятості безробітних. Роботодавці зацікавлені у такій співпраці, тому активно беруть участь у різноманітних заходах служби зайнятості: засіданнях круглих столів, ярмарках та міні-ярмарках вакансій, презентаціях професій, ярмарках професій, презентаціях, семінарах тощо.

 

 

Інформація ОЦЗ

Автор: Алла Самойленко