Новини
Події

У хмельничанина поліція вилучила пістолет «Walther – P38», який він не встиг продати через інтернет

Сьогодні правоохоронцями міста під час виконання операції «Зброя – вибухівка» близько 11:30 години у Хмельницькому по вулиці Свободи поблизу торговельного центру «Фуршет» у автомобілі «Fiat Fiorino», який належить 29- річному хмельничанину, на панелі приборів було виявлено поліетиленовий пакет, в якому знаходився предмет, зовні схожий на пістолет «Walther – P38», калібр 9 мм., часів ВВВ, з елементами корозії.

Зі слів чоловіка, вказаний пістолет він виявив на початку вересня 2017 року під час розкопок в лісі неподалік військового шпиталю в мікрорайоні «Ружична».

Оголошення про продаж знахідки чоловік вчора розмістив на інтернет-сайті «OLX».  За свою річ  хотів отримати 6700 гривень.

Правоохоронцями даний предмет вилучено та направлено на експертизу. За даним фактом вирішується питання щодо внесення в ЄРДР  за ч. 1 ст. 263 ККУ -Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Поліція нагадує мешканцям  міста про те, що з 1 до 31 жовтня 2017 року громадяни, які володіють зброєю та боєприпасами без законних підстав, матимуть змогу добровільно здати її до поліції, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності.

Здати зброю можна  до Хмельницького відділу поліції за адресою вул. Пушкіна, 15.  

Автор: Алла Самойленко