Новини
Дозвілля

В Ізяславі провели цікавий квест для дітей “Відома і невідома Хмельниччина”

З  нагоди 80-річчя утворення Хмельницької області в населених пунктах краю за ініціативи Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка та Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді проводиться квест для дітей “Відома і невідома Хмельниччина”.

Метою квесту: сприяння популяризації краєзнавчої літератури, творів письменників Хмельниччини серед читачів-учнів та вивченню ними історії краю, його культури, звичаїв, традицій, архітектурних та культурних пам’яток, адміністративного устрою, знайомству з видатними людьми Хмельниччини; виховання патріотичних почуттів до своєї малої батьківщини, формування навичок колективної взаємодії, ініціативності, креативності.

В ході підготовки  до проведення районного етапу бібліотекарі району спільно із педагогами та краєзнавцями провели ознайомлення читачів-дітей з історичними, архітектурними та культурними пам’ятками Ізяславщини  та області загалом.

Це було здійснено шляхом організації виставок, презентацій краєзнавчої та художньої літератури, екскурсій в Ізяславський районний історико-краєнавчий музей, зустрічей з краєзнавцями та проведення інших різноманітних заходів.

За підсумками проходження випробувань квесту було визначено ерудитів-лідерів: Марія Савчук із Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, Назара Островського та  Ганну Іванюк із Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім.О.Кушнірука,Дарину Ткачук із Ізяславської ЗОШ І-ІІ ст. № 4 ім.В.Кобернюка, Олександру Якубець із Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 ім.О.Онищука, гімназія».   У результаті бліц-конкурсу найерудованішим учасником квесту стала Ганна Іванюк із команди «Проскурів» із Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім.О.Кушнірука. Переможці та учасники  квесту отримали від організаторів подяки. Переможець районного етапу обласного квесту“Відома і невідома Хмельниччина” Ганна Іванюк представлятиме учнів-читачів Ізяславської районної бібліотеки для дітей на обласному етапі, який відбудеться 30 вересня.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець