Новини
Події

Бійців-добровольців у Хмельницькому прирівняли до учасників АТО, надавши пільги і визнання

У Хмельницькому добровольців, які брали участь у бойових діях на сході України, визнали учасниками АТО, надавши спеціальний соціальний статус і пільги. Таке рішення сьогодні, 20 вересня, прийняла Хмельницька міська рада.
Більшість місцевих депутатів проголосували за те, щоб розробити і видати добровольцям посвідчення, яке стане підставою для набуття ними пільг щодо плати за житло, комунальні послуги, безкоштовного проїзду тощо.  Для цього необхідно звернутися до управління соцзахисту населення міста.
За словами керівника  “Правого сектору Хмельниччини  Олександра Чорного, прийняття цього рішення – епохальна подія для України щодо добровольців. «Хмельницька міська рада вперше в країні прийняла рішення про надання добровольцям саме соціального статусу, а не просто червоної корочки”, – сказав доброволець. 
Для отримання посвідчення,  воїни можуть подавати документи, які доводять їхню участь у бойових діях на розгляд спеціально створеної комісії. Бійцем-добровольцем АТО, згідно з визначеним порядком, може бути визнано мешканця Хмельницького, який брав участь у бойових діях і перебував або перебуває у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, брали безпосередню участь у бойових діях, але не ввійшли до складу утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів.
Нагадаємо, наразі, згідно закону, учасником бойових дій може бути тільки член добровольчих батальйонів, які увійшли до складу Збройних Сил України чи інших законних військових формувань чи правоохоронних органів.

Автор: Алла Самойленко