Новини
Події

“Хмельницькгаз” неправомірно забороняв споживачам встановлювати лічильники деяких виробників

Господарський суд Хмельницької області підтвердив правомірність рішення Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про накладання штрафу на ПАТ “Хмельницькгаз” за зловживання монопольним (домінуючим) становищем.

Як повідомлялось раніше, Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало на 68 тис. грн за зловживання монопольним (домінуючим) становищем.

ПАТ “Хмельницькгаз” відмовляло споживачам у встановленні газових лічильників роторного типу окремих виробників, зокрема, ДП “Новатор” та ПАТ “Ямпільський приладобудівний завод”.

Відділення зобов’язало ПАТ “Хмельницькгаз” забезпечити споживачам можливість встановлювати будь-який газовий лічильник, що може використовуватися в залежності від наявного газоспоживаючого обладнання та який внесений до Державного реєстру засобів вимірювальної техніки.

Не погодившись з рішеннями Відділення, ПАТ “Хмельницькгаз” звернулось до Господарського суду Хмельницької області з позовом, у якому було відмовлено.

Автор: Алла Самойленко