Новини
Події

Новий очільник поліції Хмельниччини попросив трохи часу, перш ніж говорити про плани

Нового керівника Національної поліції Хмельницької області полковника Василя Віконського офіційно представили 18 вересня. На представлення приїхали генерал Микола Семенишин, який від 12 вересня очолює поліцію Донеччини, та голова Національної поліції Сергій Князєв.

Також привітати нового головного поліцейського області прийшли голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний та навіть мер міста Олександр Симчишин.

Представляючи нового очільника обласної поліції, голова Нацполіції Сергій Князєв відрекомендував його як чесного та позитивного офіцера поліції, здатного вести за собою людей. Що ж до подальших завдань генерала Семенишина, то на нього, за словами очільника Нацполіції очікує важлива робота – наведення порядку на території Донеччини.

Голова обласної ради Михайло Загородний, вітаючи нового очільника обласної поліції, сказав: «Колектив тут сформований хороший і потужний. Я думаю, що ви увіллєтеся у колектив як справжній, досвідчений бойовий офіцер, за яким йдуть люди. Я думаю, що цей колектив за вами піде, вас підтримає. І ми також, як люди цивільні, вас підтримаємо і будемо вам допомагати».

Василь Віконський же зі свого боку пообіцяв продовжити всі починання, започатковані генералом Семенишиним. А до працівників поліції Хмельнииччини звернувся з проханням: «Пам’ятайте, в Україні відбувається війна. Крім працівників поліції, спецпідрозділів, які несуть службу і беруть участь в бойових діях, там несуть службу прикордонники та військові Збройних сил України та Національної гвардії України. Їхні рідні, близькі проживають також на теренах Хмельниччини. Наша задача, як працівників поліції, зробити так, щоб наші воїни, які стоять на сторожі територіальної цілісності та суверенітету держави, відчували захист в тилу своїх близьких та рідних».

Василь Віконський пропрацював у силовому блоці 14 років. В березні 2003 року був призначений працівником міліції роти особливого призначення «Беркут». В березні 2014 року став заступником командира роти у «Беркуті». Після ліквідації спецпідрозділу Віконський був призначений командиром новоствореної роти міліції особливого призначення.

31 грудня 2014 року Василя Віконського призначили заступником начальника УМВС з громадської безпеки. У листопаді 2015 року міліцію ліквідували, а Василя Віконського призначили заступником начальника поліції ГУ НП в Івано-Франківській області. Варто зазначити, що УМВС Івано-Франківської області тоді очолював Микола Семенишин.

Після офіційного представлення, на брифінгу, на прохання журналістів розповісти про найближчі плани, Василь Васильович зазначив: «Мені потрібно трохи часу для того, щоб ознайомитися зі справами в повному обсязі. І тоді вже можна говорити про плани».

А генерал Микола Семенишин, «передаючи справи» своєму наступнику, відзвітував про здобутки: «В першу чергу ми працюємо над покращенням розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, а саме – розкриття розбійних нападів, пограбувань, крадіжок з будинків і вбивств. Підтвердженням того, що ми успішно працюємо, є те, що сьогодні на території Хмельницької області розкриті всі навмисні вбивства. Розкриті також тяжкі тілесні ушкодження зі смертельними наслідками. Непоганою є динаміка розкриття розбійних нападів, а також ліквідація осіб, які займаються угонами транспортних засобів. Наступний пріоритет, який сьогодні є перед Національною поліцією Хмельницької області, – це виявлення незаконного обігу зброї. Також дуже знаково сьогодні констатувати той факт, що активізувалася протидія організованій злочинності».

Автор: Алла Самойленко