Новини
Події

По той бік об’єктива: у Хмельницькому нагородили переможців головного фотоконкурсу року

Святкування Дня міста почалося… з дощу та нагород. У четвер, 21 вересня, у музеї-студії фотомистецтва презентували світлини учасників конкурсу «Хмельницький крізь об’єктив», присвяченого 586-й річниці міста, та нагородили його переможців.

На конкурс надійшло близько 300 фотознімків від 46 фотографів. На світлинах – люди, природа, архітектура… Свої роботи на конкурс представили не лише хмельничани, а й фотомайстри Львова, Бердичева, Кам’янця-Подільського.  Щоправда, дипломи та подарунки забрали не всі. Хтось не встиг приїхати, когось, очевидно, зупинила злива, що впала на місто якраз перед самим початком виставки. Але, тим не менше, поціновувачів фотомистецтва у музеї-фотостудії Хмельницького зібралося чимало.

Фотоконкурс «Хмельницький крізь об’єктив» проходить вже втринадцяте. І, як зазначив мер міста Олександр Симчишин, йому визначати найкращих у номінації «Приз міського голови» щоразу стає все важче. Також, за його словами, окремої уваги заслуговують роботи наймолодших учасників, адже їхні світлини, хоч і, можливо, не досить професійні, зате щирі та показують місто таким, яким його бачать саме діти.

Цьогоріч переможцями фотоконкурсу «Хмельницький крізь об’єктив» стали:

– у номінації  «Ми – єдина Україна»: 1 місце – Володимир Дубас; 2 місце – Катерина Пташник; 3 місце – Сергій Аніськов;

– у номінації «Хмельницький фоторепортер»: 1 місце – Микола Двужилов; 2 місце – Олександр Цісарук; 3 місце – Анатолій Іванов.

– «Мій Хмельницький» (дитяча номінація): 1 місце – Аліна Жданова; 2 місце – Анастасія Потурняк; 3 місце – Соломія Козолуп.

Приз міського голови отримали: серед дітей – Анастасія Потурняк, серед дорослих – Василь Павлюк.

Ще один приз – глядацьких симпатій – поки що очікує свого власника. Переможця у цій номінації визначать хмельничани, які завітають до Хмельницького музею-студії фотомистецтва та проголосують за автора, чиї світлини найбільше сподобаються. Голосувати можна до закінчення фотовиставки. Переможця оголосять 13 жовтня.

Автор: Тетяна Новак