Новини
Події

За кримінальне полювання у Старосинявському районі браконьєрам доведеться відповідати перед законом

 

Внаслідок незаконного полювання 30 червня 2017 року на території Старосинявського району місцеві мешканці  підстрелили самця дикої козулі.

За даним фактом Старосинявським ВП Старокостянтинівського ВП ГУНП в Хмельницькій області відкрито кримінальне провадження, в рамках якого Держекоінспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок завданих державі збитків. Сума завданої шкоди склала 8000 грн.

Держекоінспекція у Хмельницькій області нагадує, що у відповідності до статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил полювання чи таке, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин,  тягне за собою накладення штрафу на громадян від шістдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020грн-2040грн.) з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу, або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Окрім того, згідно Закону України «Про мисливське господарство та полювання» правопорушнику доведеться відшкодувати збитки,  завдані  унаслідок порушення  законодавства у галузі мисливського господарства та полювання відповідно до законодавства за затвердженими в установленому порядку таксами, а за  їх  відсутності  – за розрахунками користувачів мисливських  угідь.

Інформація надана Держекоінспекцією у Хмельницькій області

Автор: Алла Самойленко