Новини
Події

На Хмельниччині два підприємці по-сімейному взяли участь у державних закупівлях м’яса

  У процедурі відкритих торгів взяли участь батько і син. 

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ФОП Возія А.А. (м. Волочиськ) та ФОП Возія А.М. (м. Волочиськ) загалом на 58 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів.

Розглянувши подання Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області, Відділення встановило, що фізичні особи-підприємці у грудні 2016 році узгодили дії під час проведення Відділом освіти, молоді та спорту Волочиської міської ради процедури відкритих торгів із закупівлі м’яса.

Переможцем торгів було визнано ФОП Возія А.А., пропозиція конкурсних торгів якого була найбільш економічно вигідною.

Розслідування засвідчило, що учасники закупівель протягом трьох етапів не здійснювали пониження ціни. Первинна пропозиція залишилась незмінною, а, отже, ФОП Возій А.М.  виступав як технічний учасник.

Фізичні особи-підприємці спільно готували пропозиції конкурсних торгів та обмінювались інформацією під час підготовки до участі у торгах. Крім родинних, вони перебувають у цивільно-правових відносинах.

Відповідно до чинного законодавства ФОП Возій А.А. та ФОП Возій А.М. не матимуть права брати участь у державних закупівлях протягом 3 років.

 

 

Автор: Алла Самойленко