Новини
Події

У Хмельницькому до Дня міста влаштували тематичні міні-свята

Презентація під назвою «Хмельницький – місто втілення мрій» проводилась цієї суботи, 23 вересня, та була присвячена Дню міста. Невеликі тематичні локації-павільйони розташувалися вздовж усієї вулиці Проскурівської. Кожна з них мала свою мету, зміст, кожна відповідала тій чи іншій тематиці. Організатори презентації намагалися зробити так, аби кожен з відвідувачів міг знайти для себе щось цікаве.

Увагу чи не всіх гостей презентації привернула перша локація. Вона мала пізнавальний характер та розповідала про історію виникнення і розвитку нашого рідного Проскурова. Старовинні світлини, одяг, елементи побуту та перша грошова одиниця міста  – саме це показувала відвідувачам директор Музею історії міста Хмельницького Галина Барабаш.

«Метою нашої локації є, звісно, ознайомлення хмельничан з історією нашого міста. Кожен повинен знати про його минуле. Охочих побачити, як виглядало місто багато років тому, не бракує: до стендів підходять люди  різного віку. Наприклад, людей цікавить те,  який вигляд мала перша грошова одиниця Хмельниччини. Народ дивується, захоплюється, дізнається щось нове», – говорить Галина Барабаш. Вона із власних рук дозволила сфотографувати першу грошову одиницю Хмельницького.

Також на вулиці Проскурівській була розташована локація-павільйон під назвою «Хмельницький фестивальний», де представлена історія фестивалів, які проводились у нашому місті.

Освітня локація презентувала новітні технології, демонструвала наукові експерименти та розповідала про новинки у галузі освіти. Організатори зуміли зацікавити народ та довести, що наука – це зовсім не нудно, а навіть навпаки – цікаво та пізнавально!

Будь-хто із прохожих міг поринути в атмосферу козацтва, спробувати страву справжніх отаманів та відчути себе одним із них, тримаючи у руках справжню зброю сильних українців!

Для тих, хто не уявляє свого життя без спорту, був розташований спортивний павільйон, де усі бажаючі могли отримати автографи видатних спортсменів міста Хмельницького. Також були представлені різні види спорту.

Локація із військовою тематикою була представлена досить розширено та детально інформувала про різні роди військ. Військові  пропонували бажаючим спробувати себе у їх ролі хоч на кілька хвилин. Особливо це місце цікавило малечу.

Проте чи не найбільше відвідувачів зібрала навколо себе  локація-павільйон із медичним обслуговуванням, де можна  було дізнатися  свій зріст, вагу, виміряти тиск та зробити кардіограму.  І дорослі, і малі  терпляче чекали своєї черги на прийом до лікаря.

Отож, кожен зумів знайти для себе щось цікаве, дізнатись  нове про Хмельницький і його мешканців, відпочити, гарно провести час та навіть попіклуватися про здоров’я – одним словом,  отримати цілий букет позитивних емоцій.

 

Забавська Ірина

Автор: Алла Самойленко