Новини
Кримінал

На Хмельниччині молодик пограбував хвору пенсіонерку

24 вересня близько 04.00 години до Дунаєвецького відділу поліції надійшло повідомлення від 63-річної жительки Голозубинець про те, що її пограбували.

Виїхавши на місце події, слідчо-оперативна група встановила, що жінка проживає одна та на даний час через хворобу прикута до ліжка. Жінка будинок ніколи не зачиняє, щоб могли навідатися сусіди, які за нею доглядають.

Також жінка повідомила, що вночі, коли вона спала, хтось увірвався до її будинку та забрав гаманець, в якому було близько 900 гривень.

Працівники поліції вже через кілька годин затримали підозрюваного. Ним виявився 23-річний місцевий житель. Чоловік ніде не працює та знав, що його односельчанка через хворобу безпорадна, отож, скориставшись цим, вирішив за її рахунок збагатитися.

Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він зайшов до будинку односельчанки та забрав у неї гаманець. Коли побачив, що в селі працює поліція, сховав викрадений гаманець у себе на городі в кукурудзі. Правоохоронці гроші вилучили і повернули потерпілій.

Наразі зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 186 «Грабіж» Кримінального Кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Автор: Катерина Прокопець