Новини
Події

У Хмельницькому відкрився ІХ обласний Форум бібліотекарів області

Сьогодні, 26 вересня, бібліотекарі Хмельниччини зібралися на черговий  ІХ обласний Форум  «Бібліотек@: знай, мрій , твори».

Традиційно бібліотекарі збираються у вересні, у переддень  Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначається 30 вересня. Для участі у Форумі цього року подали заявки 24 учасники зі всієї області.

У програмі заходу – ярмарок бібліотечних ініціатив «Сучасна бібліотека:розвиваємо місцеві громади», де представлені кращі бібліотечні ініціативи  бібліотек з надання якісних послуг, впровадження інноваційних проектів, проведення інформаційно-просвітницьких заходів. Для визначення переможців створили журі, яке оцінить представлені експозиції. Також будуть нагороджені кращі фахівці бібліотечної системи Хмельницької області. І, звичайно, бібліотекарі ділитимуться досвідом, дискутуватимуть на актуальні теми.

Стенди, на яких учасники Форуму розповідають про свої ініціативи і інновації, розташувалися біля Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки на вулиці Героїв Майдану, 28.

Учасники Форуму на своїх стендах прагнули наочно показати результати своєї роботи. А їм є що презентувати. Це і творчі та пізнавальні проекти, суспільні і громадські ініціативи. «Інтелектуальне дозвілля», Громадський проект «Дитячий простір» «БібліоХаб», «Поетичний трамвай», «Пізнаємо Японію через творчість», Патріотичний проект «Майбутнє України будуємо разом» – ось далеко не повний перелік тем стендів, представлених увазі гостей.

Серед яскравого розмаїття стендів виділялися міцні хлопці у поліцейській формі, які презентували зброю і екіпіровку. Організатори Форуму  пояснили їх присутність тим, що обласна бібліотека активно співпрацює з правоохоронними органами у справі правової грамотності.

Бібліотеки, як осередки культури, часто стають місцем,  де збираються не тільки книголюби, а й загалом творчі люди. Особливо це стосується  сільських бібліотек. З Білогірщини на Форум завітав співочий жіночий колектив, який привітав учасників і гостей Форуму  піснею. Жінки зізналися, що полюбляють і співати, і читати.

Організатори IХ обласного Форуму  бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотек@: знай, мрій, твори» та ярмарку бібліотечних ініціатив «Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади» 26 вересня  – Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека, управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації.

Автор: Алла Самойленко