Новини
Суспільство

Подарунок для любителів велосипедів у Хмельницькому

Першу велосипедну доріжку у місті розпочали будувати з середини жовтня ще минулого року.

 У 2016-му підрядник ТОВ “Платінумбуд” завершив спорудження двох частин велодоріжки: вздовж набережної річки Південний Буг, від вул. Кам’янецької до білого містка, та у парку культури і відпочинку ім. М.Чекмана, від містка до станції прокату катамаранів.

Наразі тривають роботи з будівництва третьої 776-метрової велодоріжки, на ділянці від входу у парк зі сторони зупинки громадського транспорту «Олімпійська», що у мікрорайоні Гречани, до комплексу спортмайданчиків ДЮСШ №2. Згідно з проектом, тут уже розмітили її межі та розпочали земляні роботи, частину доріжки засипали щебенем. Загальна ширина доріжок – 2,5 м, по 1,25 м на смугу. Покриватиметься велодоріжка бруківкою. На будівництво третьої велодоріжки, яке обіцяють завершити до кінця осені, з бюджету міста виділили близько 1,5 млн грн. Роботи виконуватиме підрядна організація «Рембудкомп».

Хмельничани, прихильники двоколісного транспорту, уже оцінили збудовану частину велодоріжок і чекають повного завершення будівельних робіт. Кажуть, що прокладена велодоріжка дає їм можливість швидко та зручно, а головне економно дістатися з Гречан у центр міста і в зворотному напрямку.

Загальна протяжність трьох велодоріжок складає близько 1600 метрів.

Наразі триває капітальний ремонт вулиці Свободи, на ділянці від вулиці Зарічанської до проспекту Миру. Тут також передбачена, четверта за ліком, велосипедна доріжка, яку планується влаштувати праворуч, в напрямку руху транспорту від вулиці Зарічанської до проспекту Миру.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець