Новини
Події

Хмельницька держекоінспекція закликає молодь до бережливого ставлення до природи

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області в рамках заходів еколого- просвітницького спрямування в червні цього року проводила конкурс серед навчально- виховних закладів області «Рідне джерело», основною метою якого є розвинення серед учнівської молоді бережливого ставлення до навколишнього природного середовища та водних багатств рідного краю.

В рамках даної екологічної акції було запропоновано провести розчистку джерел на території населених пунктів області та написати, де саме знаходиться джерело чи водний об’єкт, який зусиллями школярів був упорядкований.

28 вересня відбулось нагородження учасників екологічного конкурсу «Рідне джерело». Завідувач сектору організаційно-аналітичного, документального забезпечення і взаємодії з громадськістю та ЗМІ Наталія Сологуб та в.о.начальника відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного і тваринного світу Володимир Рокицький завітали до двох шкіл міста Славута, які прийняли активну участь у конкурсі. Зокрема, учнями 8-А та 8-Б класу ЗОШ № 4 міста Славута було упорядковано «Сангушкову криницю», неподалік від якої розташоване озеро з цілющими властивостями.

Джерело на даний час знаходиться у зразковому стані, а місцеві мешканці постійно відвідують джерело щоб напитись кришталево-чистої води. Активну участь у конкурсі «Рідне джерело» прийняли і учасники агітбригади «Краплинка» ЗОШ № 3 міста Славута, які опікуються «Лесиним джерелом». Школярі із задоволенням висаджують навколо нього квіти, молоді саджанці та стежать за чистотою та порядком біля джерела.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області висловлює свою подяку учням та педагогічному колективу ЗОШ №3 та №4 міста Славути за участь у екологічному конкурсі «Рідне джерело», ініціативність, активну життєву та громадську позицію в напрямку бережливого ставлення до навколишнього природного середовища та водних ресурсів рідного краю, сприяння розвитку у підростаючого покоління патріотичних почуттів, виховання екологічної культури та шани до рідного краю.

Держекоінспекцією і надалі буде проводитись робота з екологічного виховання нашої молоді.

Автор: Катерина Прокопець