Новини
Культура

Кам’янець-Подільський відсвяткував Всесвітній день туризму

Упродовж останніх трьох днів кам’янчани та гості міста мали нагоду більше дізнатися про туристичний Кам’янець, беручи участь у святковій програмі до Всесвітнього дня туризму з акцентом на «пізнаємо», «смакуємо», «драйвуємо», «відпочиваємо», «святкуємо». А вчора, 27 вересня, після усіх «випробувань», свято завершилося в Музеї старожитностей урочистостями та врученням нагород.

Найпершим присутніх зі святом привітав заступник Кам’янець-Подільського міського голови Вадим Савчук, котрий наголосив, що Кам’янець-Подільський – одне з тих небагатьох міст України, в якому повноцінне право відзначати День туризму мають не лише туристи, але й кожен мешканець. Адже така насиченість пам’ятками архітектури, затишних вуличок, красивих місць відпочинку, оригінальних туристичних локацій і нерозгаданих загадок дозволяє кожному з місцевих мешканців відчути себе частинкою туристичного Кам’янця та навіть його туристом.

Напередодні Дня туризму оголосили конкурс на кращий сувенір  міста ручної роботи. Щоправда, з обов’язковою умовою, яку визначили організатори: наявністю на сувенірі бренду міста.

Свої креативні роботи на конкурс представили сім майстрів, серед яких і обирали шляхом онлайн-голосування найкращу. Найбільшу кількість голосів набрала Шутяк Яна, яка представила сувенір у вигляді  свічки із зображенням фортеці. Вона і перемогла. Другу сходинку згідно голосування посіла Гриневич Ольга, змайструвавши повітряну кулю. Третє місце посів сувенірний етюд Вадима Куріловського.
Кожного з учасників нагородили дипломами, а переможців – подарунками.

Автор: Катерина Прокопець