Новини
Кримінал

Кишенькові крадії активно запрацювали у Хмельницькому

За минулу добу в обласному центрі зареєстровано 5 випадків кишенькових крадіжок.

Вчора близько 08.00 год. по вул. Пілотській 2 під час руху у маршрутному таксі невідома особа шляхом вільного доступу таємно викрала мобільний телефон Самсунг, що належить неповнолітній дівчині.

О 10.06 год. по вул. Кам’янецькій 67 під часу проїзду у тролейбусі викрали гаманець з кишені брюк місцевого жителя. У гаманці знаходились особисті речі та кошти в сумі 1000 гривень.

Наступна крадіжка відбулась о 13.19 год. у ТЦ Квартал. Невідома особа з кишені брюк 26-річного місцевого жителя теж викрала гаманець, у якому знаходилися особисті документи та кошти в сумі 4000 гривень.

У вечірню пору, близько 20.00 год., по вул. Кам’янецькій під час руху у тролейбусі № 7- а викрали з кишені куртки мобільний телефон Ксіомі, що належить 26-річному місцевому жителю. А о 22.45 год. по вул. Вайсера на території овочевого ринку невідома особа викрала мобільний телефон Нокіа, що належать 55-річній місцевій жительці. 

Поліція Хмельницького закликає жителів та гостей міста бути уважними та обережними. Найпоширеніші місця “промислу” кишенькових крадіїв – торгівельні заклади, місця великого скупчення людей: залізничний вокзал, автостанції, ринки.

Проте і міський транспорт не втрачає для зловмисників своєї привабливості, хоча крадіжки в транспорті і мають суворі тимчасові рамки, а саме – години пік. Залежно від пори року змінюється місце скоєння злочинів, схема ж залишається попередньою. 

Діють кишенькові злодії як поодинці, так і групами з 2-3 осіб. Якщо крадіжка відбувається в транспорті, жертву вибирають зазвичай ще на зупинці – за одягом.

Поліція застерігає:

Досвідчений злодій може на око визначити кількість грошей в гаманці, тому плату за проїзд доцільно приготувати заздалегідь, а не на зупинці або в тролейбусі. Взагалі, великі суми краще носити не у гаманці, а окремо, бажано у внутрішніх кишенях сумки або одягу.

Сумку слід тримати міцно притиснутою до себе під пахвою або спереду, щоб вона постійно була в полі вашого зору.

Мобільний телефон не носіть у кишенях верхнього одягу.

У магазині під час вибору і покупки товару також стежте, щоб до вас ніхто не притулявся, не тримайте довго сумку відкритою. 

Вбережіть себе та рідних від крадія!

Автор: Катерина Прокопець