Новини
Події

У «Аеропорту  Хмельницький» новий керівник

Депутати Хмельницької обласної ради затвердили на посаді нового директора  комунального підприємства обласної власності «Аеропорт Хмельницький» Валерія Сороку.

За словами нового очільника Хмельницького летовища,  основною умовою  погодження на цю посаду  було  погашення   з обласної казни усіх поточних боргів, штрафів та пені  перед  державними фондами і службами, такими, до прикладу, як ДФС та Пенсійний фонд України, а також виділення грошей на  сертифікацію  служб аеропорту, виплату поточної зарплати і  кошти на виготовлення проекту землеустрою аеропорту.  Однак, ще більш  принциповою вимогою, за словами пана Сороки,  була  вимога до усіх  груп та фракцій  облради у питаннях аеропорту  «виключити політичну складову»  на рік.

Вочевидь, усі умови Валерія Сороки  в компромісних перемовинах були враховані, тому що кандидатура уже тепер екс-заступника начальника управління промисловості та інфраструктури – начальника відділу інфраструктури Хмельницької ОДА   в ході  пленарного засідання 15-тої сесії облради була підтримана більше півсотнею голосів, а іншим своїм рішенням   депутати виділили аеропорту Хмельницький 3 мільйони 320 тисяч гривень, внісши зміни до видаткової частини обласного кошторису на 2017 рік.

Наразі новопризначений керівник  не готовий озвучувати свій  варіант плану виходу  Хмельницького аеропорту із крутого піке, доки з ним не буде підписано контракт.  Тому всі свої пропозиції тримає в таємниці до офіційного підписання кз ним контракту. Ця процедура попередньо має відбутися не раніше наступного вівторка – 3 жовтня. Поки що серед  можливих варіантів заробляння аеропортом грошей пан сорока лише озвучив ідею здавати в оренду об’єднаним тергромадам спецтехніки для пожежогасіння, яка є на балансі «Аеропорту Хмельницький», правда, перед тим її ще треба  осучаснити.

Нині в  штаті обласного комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький знаходиться чотири охоронця, керівник та бухгалтер.

Автор: Алла Самойленко